ا
احداث واحد بازیافت لاستیک خودرو
مدیریت
/ دسته ها: صنعتی و معدنی

احداث واحد بازیافت لاستیک خودرو

لاستيک‌هاي فرسوده زباله‌هاي مخصوصي هستند که از لحاظ شيميايي، اندازه، حالت و شکل با بقيه زباله‌ها تفاوت دارند. لاستيک‌ها از مواد پليمري تشکيل شده‌اند که به راحتي در طبيعت تجزيه نمي‌شوند.در بسياري از موارد لاستيک‌هاي غير فرسوده روي هم انباشته شده و به شکل کوهي از زباله مناظر زشتي را به وجود آورده و خطرآتش سوزي را نيز به همراه دارد.
سوزاندن لاستيک‌ها دود سياه و مضري را ايجاد مي‌کند که باعث آلودگي محيط مي‌شود. براي دفن آن نيز مشکلات فراواني وجود دارد. باتوجه به اينکه در ايران هزينه‌اي از توليدکنندگان پسماندها دريافت نمي‌شود، تجهيزاتي هم در مراکز دفن براي کاهش حجم يا خرد کردن لاستيک‌ها وجود ندارد و در نتيجه به همان شکل اوليه دفن مي‌شوند که باعث مي‌شود حجم زيادي از مراکز دفن اشغال شود. امروزه نتيجه تحقيقات و بررسي‌ها نشان مي‌دهد که امر بازيافت لاستيک‌هاي فرسوده نه تنها آثار مخرب بر محيط زيست ندارد و مشکلات مديريتي اين بخش را حل مي‌کند بلکه منشاء توسعه صنعتي و سودآوري اقتصادي و فرآوري و توليد محصولات ديگري نيز مي‌باشد. از پودر لاستيک حاصل از بازيافت تايرهاي فرسوده در صنايعي مانند جاده‌سازي، ساختماني، خودروسازي، صنايع‌دريايي، ورزش، دامداري و کشاورزي و آبرساني مي‌توان استفاده کرد. از مزاياي ديگر بازيافت تايرهاي فرسوده کاهش ضایعات و کمک به چرخه مواد در طبيعت است.

محصولات حاصل از بازيافت تاير فرسوده سيم فولادي

۱۰ درصد از هر کيلوگرم تاير نخ پلي آميد
۳ درصد از هر کيلوگرم تاير گرانول
۸۵ درصد از هر کيلوگرم تاير

موارد مصرف پودر لاستیک

صنايع جاده‌سازي (پوشش سطح جاده‌ها به جاي آسفالت)
پودر لاستیک به دليل خاصيت اكوستيكي داراي عمر بيشتر و هزينه كمتري است و صداي كمي را ايجاد مي‌كند و كمتر ترك خورده و در گرما نیز ذوب نمي‌شود. ترمز خودروها بر روي آن عملكرد بهتري دارد. آب‌بندي شكاف سطح جاده‌ها، توليد لايه‌هاي ضد آب و لايه‌هاي جاذب صدا، توليد علائم ترافيكي و ضربه‌گيرها با هزينه كمتر و عمر بيشتر از دیگر مزایای استفاده از پودر لاستیک است و به دليل خاصيت ارتجاعي در هنگام تصادفات آسيب‌هاي كمتري به وسايل نقليه وارد مي‌كند.
صنايع ساختماني ( فونداسيون و پايه‌ها)
به عنوان فونداسيون و پايه‌ها، استفاده از تايرهاي خرد شده در كارهاي عمراني از اهميت فراواني برخوردار است به ويژه در مواردي كه كاهش وزن سازه‌ها ضرورت دارد. افزودن لاستيك بازيافتي به بتن، باعث بالا بردن مقاومت آن در برابر آتش و جلوگيري از خرد شدن آن مي‌شود. در كفپوش‌هاي صنعتي و پوشش گذرگاه‌ها، عمر مفيد ۲۰ سال است و به دليل خواص بيومكانيكي و حالت نيمه ارتجاعي خستگي كمتري ايجاد مي‌كنند. پوشش بام ساختمان‌ها و عايق ساختماني، توليد چسب درزگير، كانال‌هاي هوا، زير فرش‌ها، پوشش سطح زمين بازي بچه‌ها از دیگر کاربردهای این محصول در این بخش است.

صنايع توليد لاستيك و پلاستيك
فوم‌هاي قابل انعطاف، پوشش استخرها، تسمه نوار نقاله
صنايع خودروسازي
توليد تاير، روكش‌كاري تاير، كفپوش و گلگير خودروها، نوار دور درب و شيشه خودروها، انواع واشر، سيستم‌هاي ترمز اصطكاكي، سپرهاي ضربه‌گير خودرو.
صنايع دريايي
ضربه‌گيرهاي اسكله و لنگرگاه‌ها، شناور دريايي، كفپوش‌هاي غير لغزنده.
ورزش
پوشش زمين‌هاي ورزشي دوميداني، گلف و تنيس، ميادين اسب دواني.
دامداري، كشاورزي و آبرساني
سيستم‌هاي آبرساني كشاورزي و شلنگ‌هاي لاستيكي، گلدان‌هاي لاستيكي، ظروف تغذيه دام، انواع فنس‌هاي محوطه سيلوهاي حبوبات و استفاده از كفپوش‌هاي لاستيكي با مجراي تعبيه هوا كه آب در آن نفوذ كند.
علاوه بر مواد بالا، لاستيك‌ها يكي از بهترين منابع سوخت و انرژي هستند. تايرها داراي درصد بسيار بالايي از كربن هستند كه به آنها قابليت سوخت سريع و درجه حرارت بسيار بالايي مي‌دهد. مهمترين استفاده تايرها بعنوان سوخت در كوره‌هاي سيمان است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد انرژي موجود در ۲۴۲ ميليون حلقه تاير فرسوده برابر با انرژي ۱۲ ميليون بشكه نفت است.


بررسی بازار و رقابت در صنعت بازیافت لاستیک خودرو

بازیافت هر محصولی همراه با ارزش افزوده بالا می‌باشد و بازیافت لاستیک (تایر) نیز از این مسئله مستثنی نبوده و از ارزش افزوده بالایی برخوردار می‌‌باشد. تولید پودر لاستیک علاوه بر کمک به محیط زیست عواید مالی مناسبی برای سرمایه‌گذار دارد. با توجه به اینکه لاستیک یکی از محصولاتی است که دفع نمی‌گردد و سوزاندن آن براي محیط زیست مشکلات زیادي ایجاد می‌نماید، لذا ایجاد شرکت‌هاي بازیافت لاستیک می‌تواند کمک شایانی در حل این مشکل محیط زیست نماید. طبق بررسی‌هاي انجام شده پودر لاستیک علاوه بر استفاده در صنعت لاستیک و انواع کفپوش، در تولید تیوپ‌هاي لاستیکی، انواع ضربه‌گیر صنعتی و غیر صنعتی، انواع محصولات لاستیکی براي پوشش کف انواع محصولات لاستیکی صنعتی، ورق هاي لاستیکی، فرش لاستیکی کف ماشین، سپر وسایل نقلیه، رکاب دوچرخه، زیر پایی لاستیکی و موارد دیگري نیز داراي قابلیت کاربرد می‌باشد. لیکن در سال‌هاي گذشته به دلیل اینکه تولید پودر لاستیک در کشور از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده است لذا مصرف آن نیز در بسیاري از صنایع که داراي قابلیت کاربرد آن می‌باشند، بسیار محدود است بنابراین با هدف تولید پودر لاستیک با کیفیت بالا، پتانسیل مصرف آن در صنایع متنوعی وجود دارد و برای محصولات طرح حاضر بازار مناسبی پیش بینی می‌شود.

سرمایه گذاری مورد نیاز احداث واحد بازیافت لاستیک خودرو

برای ایجاد یک واحد تولید پودر لاستیک با ظرفیت متوسط به ۱۵ میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز می باشد. بازدهی طرح حدود ۵۰ درصد بوده که بسیار قابل توجه می باشد و در کمتر از دو سال نیز می توانید سرمایه اولیه خود را برداشت نمایید.

مزایای اجرای طرح بازیافت لاستیک

با توجه به موضوعات مطرح شده و همچنين اهميت مقطعي از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده و با توجه به اينكه سوزاندن و يا دفن تايرها داراي آثار مخرب زيست محيطي است در ميان تمام راه‌هاي مطرح شده براي رهايي از زباله‌هاي لاستيكي، مهمترين، سالمترين و به صرفه‌ترين راه، بازيافت آن‌ها مي‌باشد. زيرا نه تنها به محيط زيست لطمه‌اي وارد نمي‌كند، بلكه از مصرف بسياري از منابع و سوخت‌هاي فسيلي جلوگيري مي‌كند و باعث صرفه‌جويي در انرژي مي‌شود. علاوه بر آن توليد محصولات بازيافتي در ايران به دليل ارزاني كارگر، آب و انرژي مي‌تواند سود بالایی داشته باشد.

منبع : شرکت مهندسین مشاور پارس رابین

www.etarh.com

مطلب قبلی پرورش و تولید سم عقرب
مطلب بعدی طرح پرورش میل ورم
Print
7908 رتبه بندی این مطلب:
3/0

x
دی ان ان